Unde petrecem de Revelion! Cele mai tari evenimente din seara asta

partyConcerte în aer liber, şampanie şi focuri de artificii – aşa vor petrece Revelion 2014 românii care nu şi-au făcut rezervări la petreceri private sau nu şi-au rezervat o cabană la munte, scrie gandul.info.

Există însă şi excepţii, precum Alba Iulia, care nu va avea niciun spectacol pregătit. „La noi Revelionul îl serbăm aşa încă de pe vremea tovarăşului. Noi suntem un pic mai ardeleni, mergem undeva unde e cald şi ieşim doar pentru momentul dintre ani, ne urăm ce trebuie să ne urăm, ne pupăm şi apoi ne întoarcem la căldurică. Ne adunăm cu 15-30 de minute în Cetate la focurile de artificii care sunt speciale, pe muzică, sunt interesante. Nu ne place să ne chefuim în stradă, aşa suntem noi, cu prietenii”, a explicat primarul Mircea Hava.

Cum vor petrece bucureştenii

În Capitală, Piaţa Constituţiei va fi gazda unui eveniment deosebit: cea mai mare poză de grup, de Revelion 2014. Începând cu ora 20.00, bucureştenii sunt aşteptaţi în Piaţa Constituţiei pe ritmurile trupei de percuţionişti Barbarossa, urmând să se încălzească alături de Mandinga, Delia, Puya, Connect-R, Vunk, Loredana şi Voltaj, noaptea fiind încheiată de Smiley&Friends. Inspirat din evenimentele similare din Paris sau New York, Revelionul din Piaţa Constituţiei va fi transmis şi live pe ecrane uriaşe de pe Bulevardul Unirii.

“Rar se întâmplă ca la o petrecere să ai alături peste 40.000 de prieteni şi, apoi, să-i poţi vedea pe toţi în fotografie (…) Uriaşa poză de la ‘Revelionul Bucureştiului’ va fi pentru toţi un prilej de a se mândri cu atmosfera efervescentă de care s-au bucurat în cea mai importantă noapte din an”, se arată în comunicatul de presă al evenimentului.

Nici Piaţa Revoluţiei nu va dormi în noaptea de Revelion 2014. Loredana, Smiley, Voltaj, Cabron, Sore şi Mandinga îi vor încânta în noaptea dintre ani pe bucureştenii care vor participa la „SuperVelion”. Evenimentul va fi prezentat de DJ-ul George Vintilă şi se anunţă a fi unul la înălţime.

În sectorul 3, primul Robert Negoiţă a pregătit o petrecere în stil mare de Revelion 2014, în parcul Alexandru Ioan Cuza (fostul IOR). Evenimentul va începe la ora 19.00 cu un spectacol asigurat de Ceata lui Vurtejeanu, un grup format din copii îmbrăcaţi în costume populare. Pe aceeaşi scena vor urca mai mulţi artişti naţionali, printre care şi Taxi, Bere Gratis, Mihai Mărgineanu, Antonia, Vunk şi ROA.

Aflat la cea de-a 11-a ediţie, „Vanghelionul” primarului din sectorul 5 îi va aduce în faţa sindicaliştilor pe Paul Anka şi Amr Diab. Marian Vanghelie a declarat că aşteaptă aproximativ 6.000 de persoane, preţul biletului de intrare fiind 100 de lei.

Chiar şi aşa, nu oricine poate participa la „Vanghelion”. Biletele au fost distribuite în circuit închis: la sindicate, în sistemul de învăţământ şi Direcţia Socială a Primăriei Sectorului 5.

“Vă invităm în acest an şi pe dumneavostră şi pe toţi românii la Vanghelion 2014 – dacă tot e denumirea aşa, să păstrăm această tradiţie. El va începe la orele 20.00 şi se va termina la orele 6.30. Invitaţii speciali sunt Amr Diab, este unul din cei mai buni cântăreţi din zona orientală, să-i spunem. Are câteva melodii foarte frumoase făcute la Buddha bar şi, bineînţeles, după orele 24.00, Paul Anka, care cred eu că este unul din titanii muzicii internaţionale”, a spus Vanghelie, într-o conferinţă de presă.

Şi nu este tot. Edilul din sectorul 5 a anunţat că lista artiştilor care vor face noaptea mai frumoasă invitaţilor este completată de nume grele din muzica românească: Smiley, Loredana, Antonia, Delia, Alex Velea, Vama, Aurelian Temişan, dar şi din zona muzicii populare, Irina Loghin şi Maria Cârneci.

În ce priveşte meniul pe care îl vor avea la dispoziţie sindicaliştii, acesta va fi compus din patru feluri de mâncare. Somon fume, ruladă de purcel, păstrăv afumat, cotlet de porc haiduces şi cartofi prăjiţi sunt doar câteva dintre preparatele care vor fi puse pe mesele invitaţilor lui Vanghelie.

În colţul select al Bucureştiului, Palatul Parlamentul va fi gazda evenimentului „Marele Gatsby”, inspirat din filmul cu acelaşi nume. Astfel, invitaţii sunt aşteptaţi îmbrăcaţi în ţinute de gală din anii `20, bărbaţii cu smoching negru şi papion, iar femeile în rochii lungi, accesorizate cu perle şi pene.

Pentru a participa la această noapte specială, invitaţii trebuie să scoată din buzunar între 100 şi 300 de euro, însă vor fi încântaţi de Loredana Groza şi Horia Brenciu. Pe site-ul evenimentului, organizatorii au anunţat că la miezul nopţii invitaţii vor putea admira de pe esplanada Parlamentului cel mai spectaculos foc de artificii.

 

Comments are closed.