A apărut Tikker, ceasul care îți numără zilele pe care le mai ai de trăit

Cum ți-ai trăi viața dacă ai știi exact câte zile ți-au mai rămas? Ceasul Tikker te ajută să găsești un răspuns la această întrebare – el numără zilele pe care le mai ai de trăit și te ajută, în acest fel, să dai valoare fiecărei secunde din viața ta. Dacă știi exact “când îți va suna ceasul”, îți vei trăi cu mai multă grijă viața. Tikker îți reamintește să faci tot posibilul ca să fii fericit. Pentru că mai ai de trăit X zile, X ore și X minute.

Dezvoltarea produsului

“Totul a început de când am realizat că oamenii sunt speriați că nu mai au timp să facă tot ce-și doresc și că vor fi nefericiți. Ei bine, astfel, ne-am gândit că trebuie să creăm ceva care să ne facă să prețuim fiecare secundă, fără să ne mai gândim obsesiv că nu mai avem timp”.- spun inventatorii.

Echipa Tikker este furmată dintr-un un grup de designeri, liber-profesioniști, care lucrează la acest ceas de mai bine de 2 ani. Tikker a fost fondat de Fredrik Colting, care a venit la început cu ideea de „ceasul morții”, atunci când bunicul lui a murit. „M-a făcut să mă gândesc la moarte și la efemeritatea vieții și am realizat că nimic nu mai contează atunci când ești mort. În schimb ceea ce contează este ce facem atunci când suntem în viață.” spune Fredrik Colting.

finish

“Setările pentru Tikker sunt incredibil de simple – el deduce vârsta ta și începe numărătoarea inversă. Cum știe cât mai ai de trăit? Simplu: înainte să îl pornești trebuie să răspunzi la câteva întrebări despre starea de sănătate, despre bolile pe care le ai și despre stilul de viață. Ceasul poate fi considerat un count-down, dar asta nu ar trebui să tă sperie, ci să îți amintească în fiecare zi că fiecare secundă din viață e importantă și că adevăratul scop este să fii fericit”, spune inventatorul.

 

Ștefania Minia

Comments are closed.