NU, NU EXISTĂ SUPRADOZĂ FATALĂ DE MARIJUANA

killed-by-cannabisSe pare că o mamă de 31 de ani din Bournemouth pe nume Gemma Moss a fumat de curând jumătate de joint ca să o ajute să doarmă și nu s-a mai trezit niciodată. A fost un eveniment tragic care a generat rapid titluri de tabloid care o numeau „prima femeie din Marea Britanie care s-a intoxicat letal cu cannabis” de parcă ar fi obținut un record sportiv.

Și titlurile ar fi putut merge și mai departe, proclamând-o pe biata doamnă Moss „Prima persoană din istorie care a murit de o supradoză de marijuana!” Ceea ce, având în vedere că oamenii au tot consumat planta asta într-o formă sau alta timp de peste 10 000 de ani, ar fi fost o minune. Mai ales că oamenii de știință au estimat doza de marijuana potențial fatală la mult mai mult decât jumătate de cui.

Presa nu a raportat mărimea exactă a spliffului, dar nu cred că există foiță de rulat atât de mare. Nu, toate articolele astea penibile s-au bazat pe înțelepciunea unui medic dintr-un orășel de provincie și a unui patolog local care n-au nici cea mai mică idee cum afectează marijuana corpul uman.

Citește aici continuarea articolului.

 

Comments are closed.