Nu trebuie să ratați: citiți ce scrie Gabriel Șerban, un viitor medic, despre McDonald’s

Tânărul student la Medicină, care se recomandă fost angajat MacDonald’s, ne-a scris un lung mesaj în care laudă produsele cunoscutei companii. Iar primele cuvinte ale viitorului doctor sună așa: „mai bine mâncați de la Mc și muriți la 55 de ani cu inima pocnită, decât să mâncați shaorma de la colț și să aveți șanse de a muri peste o lună”.

V-ați dori să fiți pacientul acestui individ? Iar acesta este doar începutul.

Viitorul doctor este un fan înflăcărat al produselor McDonald’s. Așa că, după ce am publicat acest articol, domnul Gabriel Șerban ne-a trimis un lung mesaj (a postat și pe contul lui de Facebook) în care, printre insulte și bădărănii, a ridicat în slăvi produsele McDonalds și a încercat să demonteze pas cu pas ceea ce a descoperit reporterul nostru după ce a lucrat 3 luni la celebrul restaurant. Într-un limbaj demn de un golan de pe stradă, nu de student la Medicină, viitorul medic ne scrie următoarele rânduri halucinante (veți vedea că, fără să-și dea seama, ne dă dreptate). Din respect pentru cititori, am omis insultele și am păstrat elucubrațiile respectivului. Enjoy:

„Uleiul în care se prăjesc cartofii nu se schimbă cât de des ar trebui, dar în niciun caz niciodată”.

Și când se schimbă uleiul stimate viitor doctor? Reporterul nostru a lucrat acolo 3 luni și nu s-a schimbat niciodată. Se schimbă după trei luni și jumătate? După un an? Ne bucurăm că uleiul se schimbă la un moment-dat.

„Sucurile nu sunt îndoite, ci pur și simplu așa sunt făcute. La Mc sucul nu vine gata făcut de la fabrică, ci vine în pungi de 20L de concentrate care se amestecă cu apă și CO2.”

Stimate viitor domn doctor, din nou ne dați dreptate. Recunoașteți că sucurile sunt îndoite cu apă. Nu specificați cu câtă apă sunt îndoite:)

„Când o pui carnea la prăjit e congelată într-adevăr, dar nu îți cade printre degete în 30 de secunde.”

Stimate viitor domn doctor, nu vi se pare ciudat că se pune direct la prăjit carnea din congelator? Oare ce conține dacă se poate prepara imediat ce o scoți din congelator?

„În comparație cu alții, igiena chiar contează. Nu spun că se respectă fix ce scrie în procedură, dar asta pt că uneori procedura e exagerată (de exemplu spălatul la 30 de minute menționat). Dacă îți faci probleme pt asta atunci poftă bună data viitoare când mănânci la o shaormerie de cartier.”

Cum contează igiena, dacă nu se respectă procedura? Faptul că spuneți că vi se pare exagerată procedura de spălare  pe mâini, la 30 de minute, arată că ați încălcat-o și dumneavoastră. Povestiți-ne stimate domn doctor, cum era când ați lucrat dvs la Mc Donald’s? Dacă era exagerat să vă spălați pe mâini la 30 de minute, așa cum cerea procedura, la cât timp atingeați săpunul? O dată pe zi? Niciodată? Poate vi se părea exagerat să vă spălați pe mâini și după ce mergeați la toaletă.

„Doar sandwichurile de vită au termen 15 minute după preparare, altele au mai mult. E adevărat că se mai încalcă procedura și aici, dar cât am fost eu acolo se făcea doar în anumite limite de bun simț.”

Ne-ați liniștit când ne-ați spus asta: se încălca procedura și aici (se pare că încălcarea procedurii este un lucru care nu vă deranjează, în general), dar numai în limitele bunului simț. :)))))) Incredibil! Ce înseamnă stimate viitor doctor să încalci procedura în limitele bunului simț? Înțelegem că pentru dumneavoastră, încălcarea procedurilor este acceptabilă, cât timp este de bun simț!!!!!???? Sperăm să nu ajungem niciodată pacienții dumneavoastră. Pentru noi ca pacienți și clienți care vor să mănânce sănătos, încălcarea procedurilor de igienă nu are nimic de-a face cu cuvintele „bun simț”. Vai și amar de clienții care s-au nimerit la Mc Donald’s în perioada în care lucrați dumneavoastră acolo și ați încălcat procedurile în „limitele bunului simț”.

Referitor la scuipatul în sandwich: „Asta ține de persoana respectivă, dar ținând cont că i-a refăcut sandwichul de 3 ori, am o vagă impresie că e doar o exagerare aici.”

Fără comentarii.

gabriel serban 1Iar în final, viitorul medic, încheie mesajul cu un avertisment apocaliptic, prin care corporația McDonald’s a încercat să o distrugă pe Oprah, dar nu a reușit, însă ne va distruge pe noi, pentru că nu avem bani să mâncăm trei mese pe zi. Savurați forța cuvintelor aruncate de viitorul medic care are această poză de profil pe Facebook:

„Dacă nu ar fi fost vorba de un site infim, nesemnificativ atunci ați fi fost distruși în instanță pt asemenea prostii. Oprah a stat ani de zile în procese cu producătorii americani de carne. A câștigat procesul pt că afirmațiile făcute public de ea erau reale, dar băieții ăia nu te dau în judecată ca să câștige, ci ca să te distrugă. Cum Oprah are câteva miliarde nu o deranjează să-ți plătească avocați pt câțiva ani, dar voi când ați mâncat ultima dată 3 mese pe zi? Mai bine găsiți-vă altă ocupație.”

Domnule viitor doctor, aveți dreptate, noi suntem un site de sărmani. Și ne dorim un singur lucru: să nu ajungem niciodată să fim pacienții dumneavoastră. Nu pentru că nu vă place să vă spălați pe mâini (deși este terifiant, dar vă aducem noi șervețele umede la cabinet), ci pentru că ați spus această frază:„mai bine mâncați de la Mc și muriți la 55 de ani cu inima pocnită”.

Iată și personajul care ne-a cerut să ștergem articolul în care am scris adevărul despre cum se prepară produsele la McDonald’s:

gabriel serban