Elevii vor primi echipamente sportive gratuite

diverse_021_1e9c9cb317Elevii din şcolile primare vor beneficia din partea statului de echipamente sportive gratuite, se arată într-un proiect legislativ al parlamentarilor USL. Acestea vor fi identice, iar valoarea echipamentului pentru fiecare copil nu va depăşi 124 de euro, scrie ziarulring.ro

Parlamentarii au decis să ia măsuri pentru combaterea sedentarismului în rândul copiilor, stimulându-i să practice cât mai mult sport. Astfel, potrivit unui proiect de act normativ al deputaţilor USL, fiecare unitate şcolară de învăţământ preuniversitar va fi obligată să achiziţioneze, la începutul anului şcolar, din doi în doi ani, câte un echipament sportiv complet pentru fiecare elev înscris în clasa I.

Echipamentele vor fi identice, fiecare fiind compus din pantofi sport, şort, tricou, jambiere, trening, maiou, rucsac şi geantă. Costul pentru un singur copil se va ridica la 124 de euro, numărul total de echipamente care vor trebui achiziţionate ajungând la 200.000 la nivel naţional. Potrivit proiectului legislativ, în cazul în care un elev care a beneficiat de acest proiect a lipsit nemotivat la mai mult de 25% din orele de educaţie fizică pe un semestru, va fi obligat să returneze echipamentul sportiv sau să achite contravaloarea acestuia.

Sportul reduce consumul de curent

În expunerea de motive a proiectului de act normativ, parlamentarii arată că măsura ar avea un impact pozitiv asupra mediului prin reducerea consumului de energie electrică aferent internetului, jocurilor pe calculator sau altor activităţi sedentare. Totodată, iniţiatorii apreciază că legea va avea un impact direct nu numai asupra prevenirii obezităţii, ci şi asupra egalităţii de statut, echipamentele fiind identice, uniformizând astfel statutele sociale ale copiilor.

24 de milioane de euro va cheltui statul pentru echipamentele sportive.

200.000 de elevi vor beneficia de treninguri şi pantofi sport.

Comments are closed.