De ce nu e bine să lucrezi la Apple. Ce zice un inginer după ce a demisionat

appleUn designer al diviziei de mobile a Apple si-a dat demisia de la prestigioasa companie, dar a tinut ca gestul sau sa devina cat se poate de cunoscut. Acesta a avut cuvinte dure de spus la adresa fostilor angajatori.

Jordan Price spune povestea demisiei sale pe platforma de blogging Medium. Daca e sa ne luam dupa declaratiile barbatului, Apple nu este nici pe departe locul ideal in care sa lucrezi.

Price se plange de programul fix si, cum acesta locuieste in San Francisco, trebuie sa faca o naveta destul de lunga pana in Coupertino, acolo unde se afla sediul gigantului IT. Astfel, barbatul apuca foarte rar sa isi vada fata. Price mai spune ca nu se astepta nici sa intalneasca aici o birocratie atat de stufoasa.

Era foarte complicam sa ne inregistram, aveau atat de multe parole, conturi si date de logare, incat mi-a luat aproape o luna ca sa fiu inscris in server. Erau sedinte tot timpul, ceea ce afecta ritmul de lucru si productivitatea ficaruia dintre noi, dar parea un rau necesar intr-o companie atat de mare cu produse de o asa mare calitate”, spune barbatul.

Acesta nu avea o relatie foarte buna nici cu seful sau.

In afara de asta, seful meu direct, care avea obiceiul sa insulte sub forma de gluma pe oricine ii era inferior in ierarhie, a inceput sa ma jigneasca, direct si indirect. A inceput sa imi aminteasca ca nu imi va reinnoi contractul daca nu fac anumite lucruri. Cu toata lumea facea comentarii nepoliticoase si ne privea de sus, dar faptul ca se lua si de colegii mei nu ma facea sa ma simt mai bine. Ma simteam, mai degraba, ca un adolescent care avea o slujba mizerabila in retail, decat un profesionist care lucra la una dintre cele mai mari companii din lume”, povesteste Price.

Parintii si familia mea au fost foarte incantati cand le-am spus noutatile. Am anuntat vestile pe Facebook si n-am primit niciodata atat de multe like-uri si felicitari ca atunci. Am primit mai multe like-uri cand am anuntat ca lucrez la Apple, decat atunci cand am spus ca s-a nascut fiica mea”, adauga acesta.

Comments are closed.