Cum să scapi de sforăit

sforailaSomnul tău este tulburat de sforăitul partenerului/ei şi nu mai ştii cum să-i spui sau să-l/o ajuţi să scape de problemă? Specialiştii în domeniu ne-au pus la dispoziţie 6 metode prin care sforăitul poate fi combătut.

Fă vocalize

Un studiu recent a scos la iveală că exerciţiile vocale pot întări muşchii de la nivelul gâtului şi astfel poate fi ameliorat sforăitul şi sindromul de apnee în somn. Atât sforăitul, cât şi apneea sunt consecinţele slăbirii muşchilor de la nivelul palatului gurii şi din partea superioară a gâtului.

Oamenii de ştiinţă au constatat că exerciţiile de canto, efectuate în fiecare zi, pot reduce severitatea, frecvenţa şi intensitatea sforăitului, şi pot îmbunătăţi calitatea somnului.

Dă jos kilogramele în exces

Uneori, doar adoptând o alimentaţie sănătoasă, care să ducă la pierderea în greutate, poate diminua efectele neplăcute ale sforăitului. Bineînţeles, şi persoanele cu greutate normală ori sau care sunt subponderale pot sforăi, dar aici intervine altă explicaţie. Citeşte mai jos.

Nu lua medicamente

Anumite medicamente, cum ar fi tranchilizantele, somniferele și antihistaminicele pot cauza apariţia sforăitului. Acest efect se petrece dacă „bulinele“ sunt administrate înainte de culcare.

Evită sau bea mai puţin alcool

Dacă vrei să nu mai deranjezi lumea din casă cu sforăitul tău, încearcă să nu consumi băuturi alcoolice cu cel puţin patru ore înainte de culcare.

Comments are closed.