Cum să fii sexy chiar dacă nu arăți ca un model

Pentru ca formele tale să fie scoase în evidență, trebuie să știi ce haine te pun în valoare. Însă, pentru a fi atrăgătoare, este bine să respecți câteva reguli în ceea ce privește vestimentația, în funcție de forma corpului tău. Așadar, fă calculele necesare și află ce tip de siluetă ai: A, H, O, V sau X?

Silueta în formă de X

Înățime    Piept     Talie   Șolduri

155-165   90-95    75-80   95-100

Dacă te numeri printre persoanele care au  o talie de viespe, dar umerii și șoldurile late, atunci te poți considera o norocoasă, întrucât te poți îmbrăca cu orice fel de haine.

Silueta în formă de X îți permite să porți blugi, în special cei ușor evazați, pentru că vor îndulci linia corpului.

Îți poți pune în valoare mijlocul subțire prin bluze mulate, peste care să suprapui o curea lată sau o fustă cu talia înaltă.

1

 

Silueta în formă de H

Înățime    Piept     Talie   Șolduri

165-170  90-95  85-95   95-100

Este echivalentul siluetei androgine. Poate că ți-ai dori să ai talia mai bine pronunțată, însă natura nu te-a înzestrat cu forme generoase. Îți poți masca micile defecte cu ajutorul câtorva trucuri vestimentare.

Este indicat să eviți pantalonii mulați și să optezi în schimb pentru unii drepți sau chiar evazați. De asemenea, încearcă să alegi haine în nuanțe deschise, în detrimentul celor închise care-ți vor subția și mai mult trupul.

Poți masca șoldurile înguste prin suprapunerea mai multor haine, cum ar fi un cardigan peste o rochie sau bluză. Și imprimeurile sau dungile verticale sunt recomandate acestui tip de siluetă.

2

 

Silueta în formă de A

Înățime    Piept     Talie     Șolduri

165-175   80-85    105-110  100-110

Dacă ai șolduri generoase, un posterior bombat, dar ești subțire în partea superioară a corpului, atunci te încadrezi în silueta de tip A.

Pentru a echilibra linia corpului, este recomandat să optezi pentru bluze deschise la culoare pe care să le asortezi cu pantaloni și fuste în tonuri mai închise. Astfel, picioarele vor părea mai subțiri.

Evită în schimb fustele cu volane și pantalonii cu buzunare voluminoase.

3

 

Silueta în formă de O

Înățime    Piept     Talie     Șolduri

165-175   85-90   110-115   110-120

Și ce dacă ești un pic mai plinuță? Asta nu înseamnă că trebuie să te ascunzi în spatele hainelor largi! Este de ajuns să alegi haine într-o singură nuanță, croite simplu și care să urmărească linia corpului.

Pantalonii drepți sau cei ușor evazați sunt cei care te avantajează, precum și fustele și rochiile până la genunchi. Accentul trebuie să cadă pe gambe și pe brațe, așa că încearcă să nu le acoperi.

4

 

 

Silueta în formă de V

Înățime    Piept     Talie     Șolduri

165-175   95-100  80-90  95-100

Ai umerii lați și bustul generos, în timp șoldurile sunt mai înguste decât partea superioară a corpului. Pentru a da impresia unei siluete armonioase, este indicat să porți fuste și rochii cât mai vaporoase.

Alege bluze cu decolteu în formă de V, însă scoate din garderoba ta fustele scurte și drepte, dar și pantalonii strâmți.

5

 

Comments are closed.