Cum a murit pasiunea de ziua lui Vali (aka Valentine’s Day)

anti_valentines_day9Acum că s-au potolit hormonii, că a trecut efectul afrodiziac al ciocolatei și al șampaniei, ne trezim și noi la realitate? Asta doar dacă nu ne-am înecat cumva în puf roz de la ursuleți de pluș și inimioare parfumate.

Cu mila lui Dumnezeu, că altă şansă nu a fost, am trecut și de sărbătoarea asta, primul hop al dansului hormonal pe care îl anunță primăvara. Tu, cea care ieri te-ai dat peste cap din dragoste pentru iubitul tău, ce o să mai faci acum?

Ai ales o zi anume să-l iubești și să îi dovedești asta prin declarații lamentabile și cadouri puerile. În restul zilelor ce faci? Cum decurge restul relației tale? Haideți să ne punem toți o mască de Valentine’s Day, să fim toţi ma buni şi mai fericiţi. Să nu cumva să îndrăznim să ne certăm cu „jumătatea” tocmai în această zi epopeică. Fii drăguţă, zâmbeşte-i, lasă lumea să vadă că voi vă iubiţi, ce mai contează că mai ai încă vânătaia de săptămâna trecută. Cam pentru genul ăsta de femei e Ziua Îndrăgostiților. Fă economii şi i-ai un cadou pompos, din dragoste, şi uită-l iar până la Paşte sau până la Crăciun. Probabil o sa reaprinzi flacăra în martie, doar vrei şi tu mărţişoare, flori şi bomboane, nu? Continuă însă să-i umpli Facebook-ul de inimioare, poze cu voi, mesaje de dragoste. Aşa face şi câinele, îşi însemnează locul să ştie ceilalţi că e ocupat.

Vai de cea care a fost singură de ziua lui Vali şi a trebuit să stea să-şi îmbuneze amarul cu celelalte busumflate din gaşcă. „Sunt independentă, nu am nevoie de un bărbat ca să fiu fericită.” Perfect de acord, nu?  De aia se uită aşa cu jind la tipa de lângă ea care tocmai s-a încolăcit în jurul gâtului bărbatului.

Anti-Valentines-Day-to-insert-into-article

De unde vine ziua lui Vali? Nu, nu e de la Valentin, Valeruţ sau Vasile, ci de la „valerică”. În asta ne transformăm toţi de Valentine’s Day, în sclavi ai unei persoane şi în sclavi ai unei industrii. Industria prezervativelor roz cu mesaje de dragoste sau industria lenjeriei comestibile. Dacă de ziua îndrăgostiţilor a fost frenezie de sentimente, în zilele ce urmează va fi frenezie de pastile de a doua zi şi teste de sarcină.

„Love is in the air”, dar pe la mine n-a ajuns mirosul. Dă-i mai departe cu Dragobetele, noi ceilalţi ne facem rezerve de lămâi pentru toată dulcegăria ce va să vie.

 

Mădălina Mihăilescu

Comments are closed.