Cele mai mari greșeli care îți distrug telefonul, de care nu aveai habar

fffMulți dintre cei care au un smartphone au impresia că știu să îl și utilizeze. Iată însă câteva sfaturi care îți arată că lucrurile stau cu totul altfel.

Una dintre marile probleme ale utilizatorilor de smartphone este bateria, care se descarcă prea repede. Aceasta poate fi protejată dacă îți încarci telefonul corect. Mulți utilizatori nu știu, însă, ce trebuie să facă.

Acesta și alte câteva lucruri pe care s-ar putea să le faci greșit, dacă ești utilizator de telefon mobil inteligent:

1. Lași Wi-Fi-ul sau Bluetooth-ul activat tot timpul

Atunci când Wi-Fi-ul sau Bluetooth-ul e pornit, dar nu și folosit, îți mănâncă energie. Și pe urmă te întrebi degeaba de ce bateria ta se termină atât de repede. Mai bine le ții dezactivate și le activezi la nevoie.

2. Folosești telefonul în condiții meteo extreme

Smartphone-urile ar trebui folosite între 0 și 35 de grade Celsius. Tot ce depășește acest interval, poate avea efecte nedorite. Spre exemplu, bateria se poate descărca repede, iar telefonul se poate închide singur. Încearcă măcar să nu ții smartphone-ul în mână atunci când afară e ger. Pune-l în buzunar, în rucsac sau în geantă. În felul ăsta va fi mai protejat.

Da, e convenabil să te pui seara la culcare și să pui telefonul în priză. Apoi să-l scoți când te trezești. Însă dacă îl lași conectat la încărcător și după ce e încărcat, sunt șanse să îi strici bateria în timp. Aceasta se va descarca mai repede. Prin urmare, încearcă să încarci telefonul în timpul zilei. De asemenea, poți folosi o priză cu cronometru.

3. Nu îl cureți

N-ai idee cât de multe bacterii sunt pe ecranul unui telefon. Ia o cârpă moale și produse speciale și dezinfectează-l din când în când. În comerț există tot felul de soluții pentru a curăța telefonul dar, să fim serioși, câți le folosesc…

4. Filmezi pe verticală

Nu mai filma ținând telefonul pe verticală, pentru că aceste filmulețe arată oribil. E preferabil să îl ții orizontal.

5. Nu îți protejezi smartphone-ul cu o parolă

Apple zice că jumătate din utilizatorii săi nu își blochează telefonul cu o parolă. În cazul în care ți se fură, gândește-te doar că toate datele tale personale, toate fotografiile și toate mailurile ajung în mâna cui nu trebuie. Ești dispus să riști?

Comments are closed.