Belgia va fi prima țară din lume care eutanasiază copii

bebelusAutorităţile din Belgia vor să legalizeze sinuciderea asistată pentru copiii aflaţi în cazuri disperate. Măsura pe care vor să o adopte belgienii în premieră mondială este extrem de controversată, deoarece, în primul rând, copiii nu au sufientă capacitate de discernământ pentru a decide asupra vieţii lor.

Măsura ar fi o premieră mondială. Susţinătorii eutanasiei în cazul copiilor, cu acordul părinţilor, susţin că familiile au nevoie de o astfel de opţiune în cazurile cu adevărat disperate.

De partea cealaltă, cei care se opun unei astfel de legi susţin că minorii nu au suficient discernământ pentru a decide singuri să îşi pună capăt vieţii.

Belgia este deja un “pionier” al eutanasiei. În ultimul deceniu, numărul belgienilor care au ales sinuciderea asistată a crescut de la 235, în 2003, la 1,432 de cazuri în 2012.

Propunerea acestei măsuri a declanşat un adevărat scandal în Belgia, eutanasia, termen ce defineşte o “moarte uşoară”, amintind mai degrabă de primul program de ucidere în masă iniţiat de Germania nazistă ce a avut ca ţintă uciderea bolnavilor psihici şi a celor cu handicapuri fizice atât din Germania, cât şi din unităţile medicale din teritoriile anexate, potrivit ushmm.org. Termenul de “eutanasie” a fost folosit ca eufemism pentru programele de exterminare a evreilor din lagărele naziste.

Comments are closed.